|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Domi
Dołączył: 23 Kwi 2017
Posty: 915
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Hökendorf Pommern :)
|
Wysłany: Śro 14:13, 26 Sty 2022 Temat postu: Porady kulinarne |
|
|
Postanowiłam zorganizować miejsce, gdzie będziemy dzielić się poradami na temat przygotowywania żarełka, pytać, jeśli czegoś nie wiemy i uskuteczniać tzw. pogotowie kulinarne, czyli porady, jak np. uratować ciasto :D
To może ja zacznę. Wczoraj pierwszy raz robiłam ciasto nie na proszku do pieczenia, ale na sodzie i kefirze. Niby okej, jest smaczne, ale słabo wyrosło i ma taką gumowatą konsystencję... wydaje mi się, że tak nie powinno być. Mama mówi, żezostawiła mi za dużą formę i dlatego jest płaskie, ale mnie męczy ta jego gumowatość... co mogłam zrobić źle?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
ADA
Administrator
Dołączył: 22 Kwi 2017
Posty: 7561
Przeczytał: 12 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 15:14, 26 Sty 2022 Temat postu: |
|
|
Domi, dobry pomysł, ale temat porad jest już założony. To "Zapytania różnych smaków". Natomiast przepisy kulinarne zamieszczamy na "Dobre, bo domowe, czyli przepisy na smakołyki i nie tylko.
Co do Twojego pytania, nie mam pojęcia dlaczego ciasto Ci nie wyrosło tak jak powinno. Być może to kwestia dokładnego odważenia składników. Proponowałabym, abyś tę kwestię przeniosła do "Zapytań..."
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|